Nytt tilbud. Sørlandets rehabiliteringssenter har inngått avtale med Helse Sør-Øst om Arbeidsrettet rehabilitering.

Nytt tilbud for deg som har falt ut eller står i fare for å falle ut av arbeidslivet

av Erlend Haddeland (Media Sør)

Sørlandets Rehabiliteringssenter starter opp Arbeidsrettet rehabilitering, og du kan søke nå.

Har du utfordringer med helsa som gjør det vanskelig på skolen eller arbeidsplassen? Da bør du lese videre.

Sørlandets Rehabiliteringssenter har nemlig inngått en avtale med Helse Sør-Øst som ble trådt i kraft denne måneden. Den nye avtalen avløser det tidlige tilbudet «Raskere tilbake». 

Arbeidsrettet rehabilitering er det nye rehabiliteringstilbudet hos oss. Det har som mål å øke pasientenes mulighet for deltakelse i arbeidslivet og arbeidslivets krav.

Søk via fastlegen din

Reidun Meberg, daglig leder ved Sørlandets Rehabiliteringssenter, oppfordrer folk som mener de kan ha nytte av rehabiliteringen, til å søke via fastlegen sin.

Sykehus og poliklinikk kan også søke direkte.

Arbeidsrettet rehabilitering har 5 døgnplasser. Varigheten på oppholdet er 3 uker, med oppfølging på inntil 1 år. Her er oppfølging på arbeidsplassen inkludert.

Du trenger ikke passe noen mal for å søke. Arbeidsrettet rehabilitering vil være individuelt tilpasset, og vi har kompetanse og erfaring på skreddersydd oppfølging.

Her er med andre ord både unge voksne (18-30 år) og du som har vært yrkesaktiv lenge, velkommen.

Filosofien. – Vi er vel så opptatt av å folk riktig tilbake, sier Reidun Meberg, daglig leder ved Sørlandets rehabiliteringssenter. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

Stort fagmiljø står klar for å hjelpe deg

Rehabiliteringssenteret ligger i naturskjønne omgivelser i Eiken. Et bredt lag av fagpersonell står klare for å hjelpe deg, bestående av leger, helsefagarbeidere, fysioterapeuter, ergoterapeuter og sosionomer. I Eiken jobber vi tverrfaglig, og du blir møtt med kompetanse på spesialistnivå.

– Mange strever for å være i en jobb de har veldig lyst å stå i, men helsa eller funksjonsnedsettelse gjør at de faller ut av arbeidslivet eller står i fare for å gjøre det. Det har vi lyst å gjøre noe med, sier daglig leder Reidun Meberg.  

Sørlandets rehabiliteringssenter vektlegger god samhandling med arbeidsgiver, NAV, fastlege, kommunale tjenester og spesialisthelsetjenesten.

Ikke bare raskt, men riktig tilbake

Arbeidsrettet rehabilitering overtar for det som tidligere ble kalt Raskere tilbake. Sørlandets rehabiliteringssenter kan vise til solide resultater for å få folk tilbake i arbeidslivet.

– Vi er vel så opptatt av å folk riktig tilbake, slår Meberg fast.

Rehabiliteringstilbudet ved Sørlandets rehabiliteringssenter er sammensatt og består av relevante temasamlinger, veiledningssamtaler, en rekke spennende og allsidige aktiviteter både i grupper og individuelt, i treningssal, varmtvannsbasseng og ute i de flotte omgivelser. Alle aktivitetene tilpasses ditt funksjonsnivå, og idet du går inn døra hos oss får du med deg et løfte om god oppfølging – hele oppholdet.

Snakk med fastlegen din for å søke deg inn på Arbeidsrettet rehabilitering.

Har du spørsmål? Ring oss på telefon 383 49 400 eller send en e-post til inntak@sorrehab.no.

Velkommen til Sørlandets rehabiliteringssenter.

Syntes du denne artikkelen var interessant? Del den gjerne med dine venner.


Kommentarer