Skikkelig rehabilitering er avgjørende / Kreftrehabilitering ved Sørlandets rehabiliteringssenter

GODE TRENINGSFASILITETER: Tilrettelagt fysisk aktivitet og kunnskap om din egen helsesituasjon er en viktig del av rehabiliteringen.

Skikkelig rehabilitering er avgjørende

av Reidun Meberg (daglig leder)

I Dagbladet lørdag 4. februar var det et flott bilag om kreft og kreftrehabilitering. Noen av de viktige spørsmålene som ble tatt opp var hvorfor rehabilitering er en viktig del av kreftbehandlingen og hvordan tilbudet er i Norge i dag?

I et 23 sider stort bilag ble temaer om kreft diskutert. I artikkelen «Skikkelig rehabilitering er avgjørende» tar blant annet Line Oldervoll, seniorforsker i LHL-klinikkene, og May Hauken, forsker ved Senter for Krisepsykologi i Bergen, opp viktige spørsmål om kreftrehabilitering.

Sørlandets rehabiliteringssenter er opptatt av å se hele mennesket og tilpasser rehabiliteringsoppholdet til den enkelte person. På samme måte forteller Line Oldervoll i artikkelen at sykdomsbildet ofte er sammensatt og ulike pasienter har ulike utfordringer. Derfor må alle pasienter få analysert deres situasjon for å finne ut hva slags tiltak de trenger.

May Hauken uttaler i artikkelen:

Kreftbehandling har sin pris. Mange pasienter tror at alt blir bra når de er ferdige med selve kreftbehandlingen, men sånn er det jo ikke, det er mange som trenger hjelp til å finne tilbake til «jeget» sitt sånn at de kan fortsette utdanningen eller i yrkeslivet. Det er nettopp derfor rehabilitering er så viktig.

Ikke lenge etter at artikkel var på trykk fikk vi en hyggelig melding fra RKE (Regional koordinerende enhet) som blant annet betjener informasjonstelefonen for rehabilitering (800 600 31):

Ville bare gi dere en liten gladmelding fra en person som ringte inn til oss på Rehabiliteringstelefonen. Denne personen har vært på kreftrehabilitering hos dere tidligere, og fikk ikke fullrost dere nok. Personen sier at dere gir en «komplett pakke» når det gjelder rehabilitering, og at oppholdet hos dere har gitt denne pasienten utrolig mye på alle områder, særlig når det gjelder mestring av sykdommen. Fullroste også god kostholdsveiledning og maten hos dere, dette var en spesiell utfordring hos denne pasienten.

Vi på Sørlandets rehabiliteringssenter blir veldig glade for tilbakemeldinger som dette. Og det er godt å se at vi kan hjelpe mennesker et steg videre.

Vi har kort ventetid på vårt kreftrehabiliteringstilbud. Les mer om kreftrehabiliteringstilbudet eller ta kontakt med inntakskoordinator på telefon 38 34 94 00.

Hele artikkelen finner du på altomdinhelse.no

Syntes du denne artikkelen var interessant? Del den gjerne med dine venner.


Kommentarer