Praktiske opplysninger

Praktiske opplysninger

Rommene

Vi har totalt 57 enkeltrom, og alle rom har eget bad med dusj/toalett. Rommene fremstår som lyse og trivelige. Møbleringen består av seng, skrivebord med stol, hvilestol, bord og garderobe. Rommene kan utstyres med hjelpemidler som toalettforhøyer, gripetang, strømpepåtrekker, skohorn m.m. etter behov. Rommene har sykesignalanlegg koblet til vaktrom/vakttelefon som betjenes hele døgnet.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Rommene
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Rommene
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Rommene

Oppholdsrom

Stor dagligstue som benyttes til avslapping, sosialt samvær, møter, underholdning og aktiviteter. Det er tilgang til diverse spill og en samling av bøker og aktuelle tidsskrifter. I tilknytning til ny sengeavdeling er det flott stue med te-kjøkken. Det er to TV-stuer. Fellesrommene har teleslyngeanlegg. Videre er det en separat sittegruppe med tilgang til dagens aviser samt PC med internettilgang.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Oppholdsrom

Undervisningslokaler

Vi har flere undervisningsrom, og alle er utstyrt med prosjektor og internett. Et av rommene er utstyrt for videokonferanser. Lokalene er tilrettelagt for bevegelseshemmede, inkl. tilgang til handicaptoalett.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Undervisningslokaler
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Undervisningslokaler

Teamkontorer – samtalerom

Det er flere tverrfaglige teamkontor og samtalerom som er tilrettelagt for samtaler med brukere, både individuelt og med tverrfaglige team.

Legekontor – Laboratorium

Lokalene for lege, sykepleier og laboratorium er sentralt plassert og lett tilgjengelige, og brukes til konsultasjoner med lege og sykepleier.

Her kan du etter behov og etter legens vurdering få utført sårskift, blodtrykksmåling, enkelte blodprøver, urinprøve, fjerne sting, få hjelp til medisinhåndtering og annet.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Legekontor

Hjertestarter

Sørlandets rehabiliteringssenter har to hjertestartere, og ambulansen har tilholdssted rett ved rehabiliteringssenteret.

Hjelpemidler

Sørlandets rehabiliteringssenter har hjelpemidler som rullestoler, regulerbare senger, ganghjelpemidler m.m.

Treningsavdeling

Treningsavdelingen består av:

  • Treningssal / spinningsykler
  • Sal utstyrt med behandlingsbenker – redcord – og gangbane for trening individuelt og i grupper
  • Styrketreningsrom med funksjonelle treningsapparater
  • 3 separate undersøkelses- og behandlingsrom.

Alle treningsapparater er av god kvalitet og vurdert å kunne være tilpasset behovene til de ulike brukergruppene.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Treningssal
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Treningssal

Basseng

Varmtvannsbasseng (34°C) inneholder dusj, badstuer og garderober med handicaptoalett. Selve bassenget er 6 x 10 meter, har rullestolrampe og diverse utstyr for trening i basseng.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Varmtvannsbasseng
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Varmtvannsbasseng

Spisesal – Kosthold

Vi tilbyr 4 måltider pr. dag, og i tillegg har vi selvbetjent “mat24-stasjon” for å ivareta muligheten for mellommåltider. Servering i spisesalen skjer som selvbetjening i buffetlinje. Assistanse og veiledning fra betjening er alltid tilgjengelig. Det tilbys individuell tilrettelegging med hensyn til allergi/matintoleranse, dietter og andre behov.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Spisesal

Uteområdene

Utendørs aktiviteter er en sentral del av vårt rehabiliteringstilbud. Institusjonen ligger i naturskjønne omgivelser ved vannet Lygne. I Lygne er det muligheter for fiske. Park- og uteområdet inneholder plener, gangveier, badestrand, klatrepark og gapahuk.

Nærområdet har et stort nettverk av turveier med fast dekke og stier i skogsterrenget. Gangveiene har lys, og 10 minutters unna (med bil) er det ei oppkjørt skiløype vinterstid (Verdal).

I samarbeid med Vest-Agder friluftsråd og Hægebostad kommune er det bygd kombinert kanobu/ grillsted ved vannkanten. Kanoene som er plassert her disponeres av SRE og brukes aktivt ved rehabiliteringssenteret.

Ellers er det en rekke flotte turmuligheter i bygda, f.eks. Hekkfjellet, 700 m.o.h.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Uteområder
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Uteområder
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Uteområder
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Uteområder

Åpningstider

Sørlandets rehabiliteringssenter er åpent hele året, men har lavbemanning 3 uker på sommeren. Det kan oppstå vektige grunner til å stenge rehabiliteringssenteret for en kort periode på sommeren, eksempelvis nødvendig vedlikeholdsarbeid.

IKT

Denne hjemmesiden inneholder informasjon om rehabiliteringstilbud, søknadsrutiner, ventetider m.m. Nettsiden etterstreber en universell utforming og har fokus på tydelig språkbruk og tilrettelegge for alle typer brukere. Alle rom og fellesområder har fri tilgang til trådløst nettverk. PC i resepsjonsområdet er tilgjengelig for brukere.

Copyright © Sørlandets rehabiliteringssenter / Webmail / Nettside av Havdur Design