Praktiske opplysninger

Praktiske opplysninger

Rommene

Vi har totalt 49 enkeltrom, alle rom har eget bad med dusj/toalett. Rommene fremstår som lyse og trivelige. Møbleringen består av seng, skrivebord med stol, hvilestol, bord og garderobe. Rommene er utstyrt med hjelpemidler som toalettforhøyer, gripetang, strømpepåtrekker, skohorn m.m. Rommene har sykesignalanlegg koblet til vaktrom/ vakttelefon som betjenes hele døgnet.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Rommene
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Rommene
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Rommene

Oppholdsrom

Stor dagligstue som benyttes til avslapping, sosialt samvær, møter, underholdning og aktiviteter. Det er tilgang til diverse spill og en samling av bøker og aktuelle tidsskrifter. I tilknytning til ny sengeavdeling er det flott stue med te-kjøkken. Det er to TV-stuer. Fellesrommene har teleslyngeanlegg. Videre er det en separat sittegruppe med tilgang til dagens aviser samt PC med internettilgang.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Oppholdsrom

Undervisningslokaler

Flere undervisningsrom, og alle er utstyrt med prosjektor og internett. Et av rommene er utstyrt for videokonferanser. Lokalene er tilrettelagt for bevegelseshemmede, inkl. tilgang til handicaptoalett.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Undervisningslokaler
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Undervisningslokaler

Teamkontorer – samtalerom

Det er flere tverrfaglige teamkontor og samtaleromsom er tilrettelagt for samtaler med brukere, både individuelt og med tverrfaglige team.

Legekontor – Laboratorium

Lokalene for lege, sykepleier og laboratorium er sentralt plassert og lett tilgjengelige, og er godt utstyrt med medisinskteknisk utstyr.
Utstyr for sårskift, BT-måling

 • Blodprøver: Blodprosent, Blodsukker, CRP, D-dimer, SR (senkning)
 • Urinprøve
 • Avføringsprøve (hemofec)
 • Fjerne sting
 • Medisinhåndtering
 • Prøver vi sender eksternt: Div. blodprøver etter universalskjema for laboratoriet Sørlandet sykehus, Kristiansand (SSHF): Urinprøve til bact. u.s. Avføringspr. til bact. u.s. + hemofec
 • EKG utstyr
 • Oksygenutstyr for nødbruk
 • Brannkoffert
 • Hjertestartere 2 stk
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Legekontor

Hjertestarter

Sørlandets rehabiliteringssenter har to hjertestartere, og det gjennomføres opplæring for nyansatte og regelmessig repetisjon HLR for alle ansatte.

Hjelpemidler

Sørlandets rehabiliteringssenter har hjelpemidler som rullestoler, regulerbare senger, ganghjelpemidler m.m.

Treningsavdeling

Treningsavdelingen består av:

 • Treningssal / spinningsykler
 • Sal utstyrt med behandlingsbenker – redcord – og gangbane for trening individuelt og i grupper
 • Styrketreningsrom med funksjonelle treningsapparater
 • 3 separate undersøkelses- og behandlingsrom.

Alle treningsapparater er av god kvalitet og vurdert å kunne være tilpasset behovene til de ulike brukergruppene.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Treningssal
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Treningssal

Basseng

Varmtvannsbasseng (34°C) inneholder dusj, badstuer og garderober med handicaptoalett. Selve bassenget er 6 x 10 meter, har rullestolrampe og diverse utstyr for trening i basseng.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Varmtvannsbasseng
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Varmtvannsbasseng

Spisesal – Kosthold

Vi tilbyr 4 måltider pr. dag, og i tillegg har vi selvbetjent “mat24-stasjon” for å ivareta muligheten for mellommåltider. Servering i spisesalen skjer som selvbetjening i buffetlinje. Assistanse og veiledning fra betjening er alltid tilgjengelig. Det tilbys individuell tilrettelegging med hensyn til allergi/matintoleranse, dietter og andre behov.

Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Spisesal

Uteområdene

Utendørs aktiviteter er en sentral del av vårt rehabiliteringstilbud. Institusjonen ligger i naturskjønne omgivelser ved innsjøen Lygne. Park- og uteområdet inneholder plener, gangveier og badestrand.

 • Nærområdet har et stort nettverk av turveier med fast dekke og stier i skogsterreng.
 • I Lygne er det gode muligheter for fiske.
 • Turveiene har belysning og kan benyttes som skiløyper i vinterhalvåret.
 • I samarbeid med Vest-Agder friluftsråd og Hægebostad kommune er det bygd kombinert kanobu/ grillsted ved vannkanten. Kanoene som er plassert her disponeres av SRE og brukes aktivt i
 • rehabiliteringen.
 • Ellers er det en rekke flotte turmuligheter i litt større avstand, f.eks. Hekkfjellet, 700 m.o.h.
 • I 2014 blir det investert betydelige beløp i prosjektet “Lygne aktivitets- og friluftspark”, et samarbeidsprosjekt der det lokale idrettslaget fikk midler fra Gjensidigestiftelsen. Prosjektet innebærer bl.a. rydding av stier, bygging av bro til “villmarksopplevelse”, gapahuk, lavo, utetreningsapparater, klatrejungel, utbedring av badeplass og brygge. Alt med universell utforming som siktemål.
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Uteområder
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Uteområder
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Uteområder
Sørlandets rehabiliteringssenter Eiken / Uteområder

Åpningstider

Sørlandets rehabiliteringssenter er åpent hele året. Det samarbeides tett med de 3 lokale sykehusene tilhørende Sørlandet sykehus HF vedrørende deres behov for tilgang til rehabiliteringsplasser jul, påske og fellesferie. Det kan oppstå vektige grunner til å stenge rehabiliteringssenteret for en kort periode på sommeren, eksempelvis nødvendig vedlikeholdsarbeid.

IKT

Denne hjemmesiden inneholder informasjon om rehabiliteringstilbud, søknadsrutiner, ventetider m.m. Nettsiden etterstreber en universell utforming og har fokus på tydelig språkbruk og tilrettelegge for alle type brukere. Alle rom og fellesområder har fri tilgang til trådløst nettverk. PC i resepsjonsområdet er tilgjengelig for brukere. I tillegg er det egen PC for besvarelse av brukerundersøkelser.

Copyright © Sørlandets rehabiliteringssenter / Webmail / Nettside av Havdur Design