astrid furholt med pasientflagget på sydpolen

Sydpolen. Med pasientflagget i pulken, signert av et tresifret antall pasienter på Sørlandets rehabiliteringssenter, nådde Astrid Furholt sitt store mål den 17. januar 2018. Med det ble hun kvinnen som har gått lengst i Roald Amundsens fotspor, den legendariske polfareren som nådde Sydpolen først, i 1911. (Foto: Privat)

Meld deg på Sydpolen-Astrids inspirerende foredrag om hvordan du kan nå målene dine

av Erlend Haddeland (Media Sør)

«Hvordan i alle dager skal jeg klare dette?» sa Astrid Furholt til seg selv. Seks år senere deler hun den ekstreme opplevelsen det var å stå på Sydpolen, med deg som har vært pasient på Sørlandets rehabiliteringssenter. 

Gratis webinar, men husk å melde deg på: Send e-post til post@sorrehab.no med navn og en setning om at du ønsker å delta på webinaret, i løpet av tirsdag 9. mars. Merk e-posten din «Sydpolen-webinar» i emnefeltet. 

17. januar 2018 når Astrid Furholt målet hun har drømt om, trent til og kjempet for i årevis: 

Hun setter sine bein på Sydpolen. 

På ekspedisjonen var hvert minste gram med bagasje planlagt. Likevel bar hun med seg et flagg med tilsynelatende helt unødvendig vekt. Samtidig er det så viktig:

Et flagg med et tresifret antall signaturer, fra pasienter som har vært innom Sørlandets Rehabiliteringssenter.

Ikke alle skal gå til Sydpolen, men som Astrid sier. 

– Du må finne din Sydpol.

Nå, tre år senere, har eventyreren lyst å gi noe tilbake til pasientene på Sørlandets rehabiliteringssenter. 

Nå inviteres tidligere pasienter til webinar – et videoforedrag på nett – den  10. mars klokken 19.00. 

Og det er dette webinaret du som pasient inviteres til, ikke minst du som har din signatur på pasientflagget.

Fra Eiken til Sydpolen

– Astrids vei mot drømmen har stor overføringsverdi for det vi holder på med her på Sørlandets Rehabiliteringssenter, sier daglig leder Reidun Meberg. 

I webinaret tas du med, gjennom bilder og video, på den strabasiøse turen, de beinharde forberedelsene, der Astrid har et budskap som gjennomsyrer webinaret: Finn din sydpol. 

Les også: Astrid Furholt har symbolet på pasientenes drømmer i Sydpolen-pulken

Bak ekspedisjonen ligger fire år med forberedelser og planlegging.

– Det er enormt mange detaljer som skal på plass for å lykkes, og veien mot målet er langt fra en rett strek. Distraksjoner underveis som en operasjon i en fot og en arm, gjorde at alt måtte utsettes ett år, og som igjen gav nye utfordringer. Listen er lang før ekspedisjonen kunne bli et faktum, sier Astrid. 

Astrid Furhold polfarer - Finn din sydpol / Sørlandets rehabiliteringssenter

Samtalen som endret alt. Astrid Furholt fortelle om den utløsende faktoren for å gjøre det ingen kvinner har gjort før henne. Kreftsykepleieren fikk beskjeden av en mann i 50-årene på lindrende kreftavdeling på Ullevål sykehus: «Astrid, du må leve mens du er i live». Han døde bare noen dager etter at samtalen fant sted. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

Totalt tilbakela Astrid og makkeren ca. 1400 km – over 28 maraton – og nådde Sydpolen bare timer før siste fly ut skulle gå.

– Om løsningen ikke alltid ligger opp i dagen, så finnes den. Du må bare være villig til å lete lenge nok, bygge stein på stein og være utholdende, og ikke minst ha troa på det man gjør, sier Astrid Furholt. 

Daglig leder Reidun Meberg introduserer Astrid Furholt

Overføringsverdi. Reidun Meberg, daglig leder ved Sørlandets rehabiliteringssenter, introduserer Astrid Furholt  for pasienter, her i 2017. (Foto: Erlend Haddeland, Media Sør)

Meld deg deg på

Nå kan du høre hennes utrolige historie om å ta innover seg det å leve – på alvor, og å våge å følge den store drømmen. 

– Folk bor over hele landet og i disse spesielle tider kan vi heldigvis samles digitalt. Bli med alene, eller ta med familien, benk dere foran skjermen og få et Sydpolen-foredrag rett inn i stua, sier Astrid Furholt. 

Kjenner du noen tidligere pasienter som bør få med seg dette? Tips dem gjerne om webinaret. 

Gratis webinar, men husk å melde deg på: Send e-post til post@sorrehab.no med navn og en setning om at du ønsker å delta på webinaret, i løpet av tirsdag 9. mars. Merk e-posten din «Sydpolen-webinar» i emnefeltet. 

Syntes du denne artikkelen var interessant? Del den gjerne med dine venner.


Kommentarer