Vi skal følge Astrid Furholt til Sydpolen

Samarbeidsavtale signert mellom Astrid Furholt og Sørlandets rehabiliteringssenter

9. februar 2016

Vi skal følge Astrid Furholt til Sydpolen

Sørlandets rehabiliteringssenter har inngått et spennende samarbeid med Astrid Furholt som er kreftsykepleier fra Sørlandet, og som skal bli den første kvinne til å gå ruten Roald Amundsen gikk da han erobret Sydpolen!

Astrid Furholts eventyrlige reise handler om å leve en drøm, sette seg et mål, motivasjon, oppturer og nedturer, mye planlegging og hard jobbing. Her er parallellene til mange utfordringer som personer hos oss på kreftrehabiliteringsopphold og andre rehabiliteringsopphold møter!

Slik startet samarbeidet

Det er en artig historie om hvordan samarbeidet med Astrid Furholt kom til. Det hele begynte da vi ansatte kreftsykepleier i høst, og hun forsiktig spurte meg om muligheten til å dra på en fagsamling for kreftkoordinatorer i Kristiansand. Hennes studievenninne skulle nemlig ha et innlegg der, og hun begynte å fortelle om Astrid Furholt med stor entusiasme. Hun viste meg et «gohelg» innlegg fra Fædrelandsvennen der Astrid Furholt fortalte om sin bakgrunn, sine turer, drivkraften som hun henter fra pasienter, og den store drømmen hennes som er å bli den første kvinne til å gå Amundsens rute til Sydpolen.

Der var min interesse fullstendig tent! Jeg ble virkelig nysgjerrig på denne Astrid Furholt som beskriver at hennes drivkraft er pasienter hun jobber med som kreftsykepleier og at hun ønsker å inspirere og motivere andre til å leve sine drømmer, ikke minst dem hun møter i jobben sin som kreftsykepleier. Her på Sørlandets rehabiliteringssenter jobber vi nå med å videreutvikle vårt kreftrehabiliteringstilbud for at vi skal gi pasientene våre best mulig tilbud! Og i denne settingen er det Astrids drivkraft, hennes hjerte for pasientene og ønsket om å inspirere og motivere som trigget meg! Min tanke var at vi kanskje kunne få til et spennende samarbeid.

Kreftsykepleieren som spurte ydmykt om hun kunne få dra på fagdagen og høre Astrid Furholt fikk selvfølgelig lov til det på en betingelse.. at jeg fikk bli med! Og det angrer jeg ikke på, det var et herlig og inspirerende innlegg der Astrid Furholt formidlet om sitt arbeid som kreftsykepleier og hvordan hun benytter sine erfaringer fra sine ekstremturer til å inspirere og motivere pasienter til å leve sine drømmer!

Etter intens møtevirksomhet ut over høsten, både internt med ledergruppen og styret og med Astrid Furholt, landet vi en avtale et par uker før jul. Samarbeidet med Astrid Furholt ble lansert på julesamlingen for de ansatte 17. desember. Det var til stor overraskelse for de ansatte som ikke visste noe, og det var mange «rare» ansiktsuttrykk blant de 50 som var på julefesten da Astrid Furholt holdt sitt gjesteinnlegg. Mange satt nok og lurte på; hva i all verden har «Astrid til Sydpolen» med oss å gjøre.

Jeg kan love at det ble ganske artig etter hvert, og de skeptiske ansiktene endret seg til store smil!

En av måtene Astrid Furholt skal samarbeide med oss på er at hun skal inspirere med blogginnlegg her på nettsiden vår, og ta for seg temaer som det å sette seg mål, motivasjon, oppturer og nedturer, fysisk trening og mental trening, tanker og følelser, kosthold og mye mer. På den måten heier vi på Astrid til Sydpolen, og Astrid heier på alle som er på rehabiliteringsopphold hos oss! Og selvfølgelig alle andre som har interesse av å følge med på dette spennende eventyret.

Pasientflagget til Sydpolen

En annen spennende ting er pasientflagget som skal til Sydpolen. Det er et flagg med vår logo, og som alle pasienter hos oss nå får tilbud om å sette sin signatur på. Det signerte pasientflagget tar Astrid med til Sydpolen, og der blir det tatt bilde av. Alle som har satt sin signatur på Pasientflagget til Sydpolen og ønsker bilde av flagget med egen signatur, får tilsendt dette når Astrid er i mål!

Pasientflagget som skal være med Astrid Furholt til Sydpolen / Sørlandets rehabiliteringssenter

Faktaboks
om Astrid Furholt

  • Kreftsykepleier er fra Sørlandet, Birkenes kommune
  • Skal bli første kvinne til å gå Roald Amundsens rute til Sydpolen
  • Mål om å starte på turen til Sydpolen oktober 2016 – 105 år etter Roald Amundsen
  • Turen vil være 1350 km lang
  • Turen må fullføres innen 70 dager pga vinduet/maxtid tilgjengelig for lange turer i Antarktis
  • Skal ikke legge ut depoter
  • Pulken vil ha en startvekt på 120 kg
  • Skal ikke bruke hjelpemidler i form av vindseil o.l, kun egen kraft
  • Skal opp i 3000 m høyde
  • Skal gå turen sammen med Jan Sverre Sivertsen.

Kilde: astridfurholt.no

Astrid Furholt til Sydpolen - God helg Fædrelandsvennen / Sørlandets rehabiliteringssenter

Syntes du denne artikkelen var interessant? Del den gjerne med dine venner.


Kommentarer

Copyright © Sørlandets rehabiliteringssenter / Webmail / Nettside av Havdur Design