Utholdenhet og tålmodighet

Astrid Furholt til Sydpolen / Sørlandets rehabiliteringssenter

25. mai 2016

Utholdenhet og tålmodighet

Utholdenhet og tålmodighet er noe som blir testet hos meg for tiden. Jeg er sikker på dere kjenner igjen følelsen av å holde på å gå på veggene av kjedsomhet. Men også det å gå fra aktiv til passiv og de endringene det innebærer.

Men, takk og pris, så har mai bydd på mange fine solskinnsdager. Og i mangel av å kunne gå ned trappa og ut i naturen, har verandaen blitt min redning. Der er det i hvert fall sol og frisk luft. Denne lille variasjonen i de begrensede mulighetene jeg har for tiden er noe av det som får meg til å holde ut.

Nå har det gått noen uker etter operasjonene mine. Venstre ankel og høyre albu ble operert i slutten av april. Begge med skader i sener som måtte fikses på. Jeg fikk tatt stingene for noen dager siden, og det ser heldigvis fint ut. Så nå gleder jeg meg bare til å begynne så smått å bevege det igjen. Og komme i gang med de øvelsene jeg må gjøre for å kunne trene på sikt.

Det er nesten litt rart å sitte her og tenke på at jeg skal til Sydpolen om 1,5 år og den aller viktigste treningen jeg kan gjøre akkurat nå er å bevege fotbladet frem og tilbake, og strekke armen helt ut.

Jeg må prøve å myke opp igjen i ankelen som har blitt stiv allerede. Det gjør at jeg ikke kan bøye den i noe så enkelt som å gå i en trapp, eller opp og ned i en bakke. Jeg får heller ikke stå på den enda på en måned uten å ha på skinne.

”På sikt…” Jeg henger meg litt opp i det. Det er jo ofte det ting handler om. Noe som skal skje der fremme i tid et sted. Vi er stadig på vei mot noe.

Tenk vi har noen valg vi selv kan ta i forhold til dette… Velger vi å bare henge med å ta det som det kommer, og tenke at det ordner seg for snille piker og gutter, eller tenker vi noen gang over hvor unikt vi er skapt, med denne muligheten til å velge. Vi kan påvirke og styre oss selv i den retningen vi vil for å oppnå det resultat vi ønsker.

Akkurat nå tenker jeg at ok, så synes jeg det kan være litt kjedelig med bevegelsesøvelser, jeg skal jo tross alt til Sydpolen. Hvor tullete virker det ikke å sitte her å bevege foten frem og tilbake? Men tullete eller ikke, det er akkurat det som er oppgaven min nå!  Bevege foten frem og tilbake. Fungerer ikke den, vil aldri foten bære meg gjennom trening og på sikt, og min store drømmeekspedisjon.

Jukser jeg, eller lar jeg være, da har jeg kun meg selv å takke hvis jeg ikke blir bra nok til å gjøre mine store arbeidsoppgaver senere.

Jeg må trene mine små bevegelser og tenke på at de er mine bevisste valg. De er min mulighet til å påvirke resultatet som jeg vil ha. Legen sa: ” av med skinnen 5-6 ganger om dagen og bevege”, da vet jeg at 5-6 ganger om dagen er det som må til. Men, jeg vet også at gjør jeg litt ekstra hver dag vil jeg bli enda bedre og enda sterkere!!

Så jeg tar en bonusrunde eller to hvis alt kjennes fint ut.

Så jeg velger å ønske «utholdenhet og tålmodighet» velkommen. Det er akkurat dere jeg skal bruke nå. Og jeg vet jeg kommer til å få god bruk for dere siden også, i løpet av mine 70 dager på ekspedisjon. Dere er to av mine viktigste nøkler til å oppnå drømmen om å gå til Sydpolen.

#finndinsydpol og vær tålmodig og utholdende i jakten på den!

Astrid Furholt til Sydpolen / Sørlandets rehabiliteringssenter
Astrid Furholt til Sydpolen / Sørlandets rehabiliteringssenter

Hei jeg heter Astrid Furholt...

…og skal til Sydpolen. Jeg skal blogge litt her fordi jeg med min bakgrunn som kreftsykepleier ønsker å hjelpe mennesker å nå sine mål. Her skal vi flette sammen det å bygge seg opp etter sykdom med det å forberede seg på en stor polar ekspedisjon. Vi skal trekke paralleler, som å sette seg mål, noen ganger veldig høye mål, vi skal gjøre den harde jobben som må til for å nå dem, finne motivasjon til å fortsette når det røyner på, og ikke minst kjenne på gleden over den lille «hverdagsseieren» ved å ha klart litt til… og å være et steg nærmere målet.

Kilde: astridfurholt.no

Syntes du denne artikkelen var interessant? Del den gjerne med dine venner.


Kommentarer

Copyright © Sørlandets rehabiliteringssenter / Webmail / Nettside av Havdur Design