Å sette seg mål

På tur til Spitsbergen i 2014. Nå er målet hakket tøffere - Astrid Furholt til Sydpolen / Sørlandets rehabiliteringssenter

15. februar 2016

Å sette seg mål

Å sette seg et mål er egentlig å tenke forbi det du her og nå kan forestille deg at du kan klare. Du går ut i det ukjente. Du finner egne veier for å nå frem for å oppnå noe du har bestemt deg for å klare…

Å ha et mål handler om å være underveis… fra de første tankene kommer. Fra de første drømmene dine begynner å formes, til handling.
Mange små mål skal du jobbe mot, de skal nåes, for å fylle hele drømmen.. så den kan bli virkelighet.

Jeg har en helt vanvittig drøm!

En drøm som kan virke mange nummer for stor. Og jeg skal love dere at sånn kjennes den ut også i blant.

Jeg vil bli første kvinne til å gå ruten til Roald Amundsen til Sydpolen. Den historiske ruten de gikk da de ble de første til å nå Sydolpunktet i Antarktis i 1911.

Så hva i alle dager skjer når man bestemmer seg for å gå en 1350 km lang tur, på det kaldeste og meste forblåste sted på kloden? Minusgradene vil gjennomsnittlig ligge på 35-40 kalde grader.

Og ikke nok med det, jeg velger også å dra på en stor tung pulk, med en startvekt på 120 kg. Jeg kunne ha lagt ut depoter og gått med halve vekten, men da gjør jeg det ikke på den tyngste måten. Jeg liker å slite, jeg har alltid gjort det. Kjennes bedre ut når man har slitt og jobbet hardt for noe man vil oppnå. Sånn er det denne gangen også. Jeg vil slite, jeg vil oppnå det som de aller fleste ser på som umulig, bare fordi jeg tror det er mulig.

Hvis ingen prøver, vil vi heller aldri finne ut om det er mulig!

Andpusten etter en knallhard treningsøkt - Astrid Furholt til Sydpolen / Sørlandets rehabiliteringssenter

Den andre faktoren som kunne ha gjort det enklere for meg er å bruke vindseil. Da vil man måtte stå på ski etter seilet, og kropp og pulk blir dradd fremover, tungt det også, men ikke på samme måten som å gå steg for steg, med tung last på slep. Det er bare mine egne krefter som skal trekke alt fremover.

Pr i dag vet jeg ikke om jeg klarer å rikke den tunge pulken engang. Men målet mitt og troa på at jeg vi klare det den dagen jeg må, er der.  Jeg tror også på at jeg vil kunne gå med den mil etter mil, dag etter dag. Riktignok blir den lettere for hver dag, men det er bare 1 kg, eller jippi det er en hel kg mindre hver dag.

Det kommer an på hvordan jeg velger og se det, og hva jeg i mine tanker velger og gi fokus.

Hvordan kan jeg tro det vil gå? Til nå har jeg trukket pulk på 75 kg på mine tidligere ekspedisjoner. Det er en forskjell på det og 120 kg. Det som er fint med det, er at nå vet jeg hvor jeg står, jeg vet hva jeg klarer, nå må jeg bare gjøre de tingene som skal til for å komme dit jeg skal, nemlig til pulk på 120 kg.

Så min jobb nå er å gjøre det som skal til, jeg skal forberede meg og trene. Jeg skal gå ut å gjøre alle de øktene som må til for at jeg skal klare det. Jeg skal trene hardt. Alle de rette musklene, som skal få meg til å klare dette, skal få gjennomgå dag ut og dag inn, helt til jeg er i mål.

Og, målet mitt er satt. Jeg skal til Sydpolen på den hardeste måten.

Såååå… nå har jeg lyst til å gi deg en utfordring! Den er enkel, inneholder kun tre ord, og du kan selv velge hva du vil gi den av innhold. Her kommer den!

Finn din Sydpol!

Astrid Furholt til Sydpolen / Sørlandets rehabiliteringssenter

Hei jeg heter Astrid Furholt...

…og skal til Sydpolen. Jeg skal blogge litt her fordi jeg med min bakgrunn som kreftsykepleier ønsker å hjelpe mennesker å nå sine mål. Her skal vi flette sammen det å bygge seg opp etter sykdom med det å forberede seg på en stor polar ekspedisjon. Vi skal trekke paralleler, som å sette seg mål, noen ganger veldig høye mål, vi skal gjøre den harde jobben som må til for å nå dem, finne motivasjon til å fortsette når det røyner på, og ikke minst kjenne på gleden over den lille «hverdagsseieren» ved å ha klart litt til… og å være et steg nærmere målet.

Kilde: astridfurholt.no

Amundsens rute til Sydpolen - Astrid Furholt til Sydpolen / Sørlandets rehabiliteringssenter

Antarktis: Kartet viser Amundsens og Scotts rute.

Amundsens ekspedisjon til Sydpolen - Astrid Furholt til Sydpolen / Sørlandets rehabiliteringssenter

14. desember 1911 nådde Roald Amundsen og hans menn den geografiske sydpol. De kalte stedet Polheim., Her etterlot de seg et brev og litt utstyr, som en mnd senere ble funnet av briten Scott, da han kom som nummer to i kappløpet om å nå Sydpolen først. Scott og hans menn døde på vei tilbake. Å ha nådd Sydpolen først regnes for en av de aller største bragder i Norsk historie.

Syntes du denne artikkelen var interessant? Del den gjerne med dine venner.


Kommentarer

Copyright © Sørlandets rehabiliteringssenter / Webmail / Nettside av Havdur Design